Fulham-verdediger vergelijkt Manchester United met Conference-team
"Ik zei tegen de jongens dat ik nooit zoveel ballen weggekopt had sinds de Conference"

Fulham-verdediger vergelijkt Manchester United met Conference-team

11-02-2014 10:28

Fulham-verdediger Dan Burn vergeleek het optreden van Manchester United tegen zijn eigen ploeg met het spel van een Conference League-team. De 21-jarige Engelsman kan het weten, want hij begon zijn carrière bij Darlington, uitkomend in de Conference National.

Manchester United noteerde zondag een record van 81 voorzetten, maar slaagde er niet in te winnen van hekkensluiter Fulham. Darren Bent maakte in blessuretijd de 2-2. "Ik zei tegen de jongens dat ik nooit zoveel ballen weggekopt had sinds de Conference. Uiteindelijk ben ik blij dat ze zo speelden", vertelt Burn aan The Guardian.

"We wisten dat we ons strafschopgebied goed moesten verdedigen", vervolgt Burn, die zijn vierde optreden in de Premier League maakte. "We zouden onze laatste vier heel compact houden. Zij hadden genoeg voorzetten, tal van kansen, maar de tweede goal was vrij gelukkig. Ik had steeds het gevoel dat er voor ons nog wat in zat."

Fulham-manager René Meulensteen prepareerde zijn ploeg op hoge ballen, zegt Burn, die een centraal duo met John Heitinga vormde. "Daar werkten we aan tijdens de training. Volgens mij pakte het goed uit. We wisten dat dit zou gaan gebeuren, zodra we teruggedrongen werden en dat we hen de bal rond moesten laten spelen. We hebben de lengte, ik ben zelf 1,98 meter. Dat helpt als je zulk soort ballen krijgt."