Keane: United heeft vijf of zes nieuwe spelers nodig
Oud-aanvoerder pleit voor actie op de markt

Keane: "United heeft vijf of zes nieuwe spelers nodig"

11-02-2014 14:02

Oud-Manchester United-aanvoerder Roy Keane is niet te spreken over de transfertactiek van The Red Devils. Volgens de Ier heeft United komende zomer een stevige kwaliteitsinjectie nodig.

De ploeg van David Moyes lijkt kansloos in de strijd om de Premier League-titel en werd vroegtijdig uitgeschakeld in de FA Cup en League Cup. Alleen in de Champions League heeft United nog kans op een prijs. "Ik denk dat United vijf of zes nieuwe spelers nodig heeft", zegt Keane in The Guardian. "Het zouden mooie tijden kunnen worden voor de club. United moet terug naar de top, waar het hoort."

Wedden

Meer odds

Keane wil Moyes niet helemaal onderuit halen. "Hij verdient meer tijd. De mensen zijn bang om het woord opbouwen te gebruiken, maar dat is precies het woord dat ik zou kiezen", aldus Keane, die niet denkt dat het seizoen van United al verloren is. "Er is altijd wat om voor te spelen. In januari zeggen dat het seizoen voorbij is, is onzin."

"Je speelt voor je eigen trots, voor de punten. En United wil volgend jaar ook weer Champions League-voetbal spelen", vervolgt Keane. "Olympiakos verslaan in de Champions League is nu het belangrijkst. In deze vorm is ver komen in dat toernooi een heel karwei, maar ik denk dat Olympiakos wel verslagen wordt."

"Rooney en Van Persie zijn terug van blessures. Nee, ik zie ze de Champions League niet winnen. Maar het blijft een gevaarlijke ploeg", besluit Keane.