Bondscoach Scolari:  'Julio Cesar vertrekt naar Toronto FC'
International tekent spoedig overeenkomst met club uit Canada

Bondscoach Scolari: 'Julio Cesar vertrekt naar Toronto FC'

11-02-2014 18:07

Julio Cesar zal spoedig te zien zijn op de voetbalvelden in de Verenigde Staten. De sluitpost van het Braziliaanse elftal en Queens Park Rangers stapt over naar Toronto FC, aldus bondscoach Felipe Scolari.

"Julio maakt momenteel deel uit van de selectie voor de komende interland tegen Zuid-Afrika. Hij zal even afwezig zijn omdat hij spoedig officieel gepresenteerd zal worden aan de pers door zijn nieuwe club Toronto FC", aldus de woorden van de bondscoach van Brazilië.

Scolari is blij dat de sluitpost de overstap maakt naar de Major League Soccer, een sterke competitie volgens de keuzeheer. "Veel spelers vertrekken naar Amerika en denken dat het allemaal eenvoudig zal zijn om zich staande te houden. Die voetballers zitten snel op de reservebank in deze competitie, ze blijven vijf maanden en zijn dan weer weg. We hoopten dat Cesar weer aan spelen toe zou komen en nu krijgt hij die kans. De MLS is niet het einde van je carrière."

De ervaren doelman moet bij zijn huidige werkgever vooral genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Toronto FC wist recent ook al Jermain Defoe van Tottenham Hotspur te strikken.