Sherwood hekelt 'oncollegiale' De Boer: Ik zou dat niet doen
"Sommige coaches zijn blijkbaar niet gelukkig met de baan die ze hebben"

Sherwood hekelt 'oncollegiale' De Boer: "Ik zou dat niet doen"

12-02-2014 08:12
17

Frank de Boer heeft met enkele uitspraken tegen het zere been van Tim Sherwood geschopt. De manager van Tottenham Hotspur vindt het allesbehalve netjes dat de Ajax-coach in het openbaar naar zijn baan solliciteerde.

"Het is logisch dat mensen interesse hebben in deze mooie baan, maar ik denk niet dat ik me ooit tot zulke uitspraken zou verleiden als er al een trainer op de bank zit", zegt Sherwood.

"Maar als iemand dat wel wil doen, is dat aan hem. Ik ken Frank verder niet, maar ik blijf er rustig onder. Maar het is niet iets dat ik zou doen", vervolgt de huidige hoofdtrainer van Tottenham Hotspur, die niet helemaal op de hoogte lijkt.

In de kijker
De Boer reageerde in gesprek met de BBC slechts op een vraag of hij het zag zitten om in de toekomst voor Liverpool of Tottenham te werken. De oefenmeester reageerde bevestigend, maar voegde er geen tijdstip aan toe en zei bovendien dat hij Ajax voorlopig nog niet wil verlaten.

"Sommige coaches zijn blijkbaar niet gelukkig met de baan die ze hebben", zei Sherwood ook nog. "Daarom proberen ze zichzelf in de kijker te zetten."

Poker
Sherwood tekende na het ontslag van André Villas-Boas een contract voor anderhalf jaar. Engelse media geloven echter dat hij moet vertrekken als hij de club niet aan een Champions League-ticket helpt.

"Ik ga gewoon doen wat ik kan. Ik kan iedereen verzekeren dat ik voor honderd procent mijn best doe. Als dat niet genoeg is, komt iemand anders en krijgt hij de kans."

"Ik weet ook niet of de vierde plaats me in het zadel zou helpen blijven zitten. Dat moet je aan de voorzitter vragen, maar hij zal niet veel prijsgeven. Je wilt zeker geen potje poker met hem spelen", besluit Sherwood.