Van Persie tegen oude club Arsenal, De Jong in spits bij Newcastle
Rotterdammer op bezoek in Londen bij voormalige werkgever

Van Persie tegen oude club Arsenal, De Jong in spits bij Newcastle

12-02-2014 19:59
1

Tijdens de doordeweekse speelronde in de Premier League komen er weer veel Nederlanders in actie. Zo treft Robin van Persie bijvoorbeeld zijn oude werkgever Arsenal, terwijl Luuk de Jong het moeizaam presterende Newcastle United aan doelpunten moet helpen.

In Londen staat voor Van Persie een pikant duel op het programma. De Rotterdammer gaat met Manchester United op bezoek bij Arsenal, dat de Nederlander zijn vertrek in 2012 niet in dank afnam. Alexander Büttner begint op de bank.

De Jong is een van de drie Nederlanders die namens Newcastle vanaf het begin in actie komt tegen Tottenham Hotspur. De van Borussia Mönchengladbach overgekomen spits begint in de punt van de aanval. Ook voor doelman Tim Krul en middenvelder Vurnon Anita is er een basisplaats.

Ook Erik Pieters komt vanavond in actie. De oud-verdediger van FC Utrecht en PSV neemt het met Stoke City op tegen Swansea City, waar Michel Vorm onder de lat staat. Jonathan de Guzman en Marvin Emnes moeten genoegen nemen met een plaats op de reservebank.