Oud-trainer Magath heeft geen zin in functie bij zwalkend Hamburger SV
Slomka kandidaat om Van Marwijk op te volgen

Oud-trainer Magath heeft geen zin in functie bij zwalkend Hamburger SV

13-02-2014 19:57

Bert van Marwijk hoeft niet te vrezen dat hij spoedig plaats moet maken voor Felix Magath. De zestigjarige Duitser maakte donderdag wereldkundig dat hij onder geen enkele voorwaarde dit seizoen een rol wenst te vervullen bij de nummer zeventien van de Bundesliga.

Volgens de oud-speler en oud-trainer van HSV ondervindt hij zowel bij de clubleiding als bij andere geledingen momenteel te veel tegenwerking. "Hoe kan men in zulke omstandigheden een club succesvol door de degradatiestrijd leiden?", vroeg Magath zich op Facebook af. "Eenheid zou de hoogste prioriteit moeten hebben, maar dat is met alle belangengroeperingen en individuele belangen bij HSV nu amper te realiseren."

Het Duitse Bild meldt dat Mirko Slomka nu de belangrijkste kandidaat is om de Nederlander op te volgen bij Hamburger SV. Eerstgenoemde begon het seizoen als trainer van Hannover 96, maar moest bij deze club het veld ruimen vanwege tegenvallende resultaten. Van Marwijk staat onder grote druk nu het hem niet lijkt te lukken de club van de onderste plaatsen weg te krijgen. Hamburger SV moet momenteel genoegen nemen met de zeventiende plaats.