Positieve Van Ginkel: Dat WK zou natuurlijk een bonus zijn
Middenvelder maakte deze week rentree op de training

Positieve Van Ginkel: "Dat WK zou natuurlijk een bonus zijn"

14-02-2014 09:58
1

Marco van Ginkel werkte deze week voor het eerst sinds zijn knieoperatie een groepstraining af. De 21-jarige middenvelder deed dat bij een jeugdteam van Chelsea.

Van Ginkel is zeer opgewekt over zijn rentree op het trainingsveld. "Ja, ik ben heel positief gestemd", aldus de oud-speler van Vitesse tegen Sport-Promotion. "Het was de eerste groepstraining met daarin ook partijvormen en ik heb alles meegedaan. Dat ging hartstikke goed. Ik had geen angst om de duels aan te gaan. Ik heb ook niets gevoeld en ik heb eerlijk gezegd niet eens aan mijn blessure gedacht."

Wedden

Meer odds

Op 24 september vorig jaar scheurde Van Ginkel de voorste kruisband in zijn rechterknie af. Het herstel ligt op schema. Of hij dit seizoen nog in het eerste van Chelsea gaat spelen durft Van Ginkel niet te zeggen. "Daar doe ik ook geen uitspraken over. Mijn doel is eerst wedstrijdfit te worden en dan zal ik mijn rentree bij de beloften maken. Of dat al in de maand maart of april kan, weet ik echt nog niet. Ik houd me vast aan de schema's van de doktoren bij Chelsea en die medici zijn heel tevreden over mijn vorderingen."

Deelname aan het WK heeft Van Ginkel nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. "Dat WK zou natuurlijk een bonus zijn, maar mijn eerste doel is om weer fit te worden en bij Chelsea wedstrijden met de beloften te spelen. Als dat op korte termijn zou lukken, dan weet je nooit waartoe dat nog kan leiden. Ik moet ook nog in topvorm raken en dat heeft als je zo lang langs de kant hebt gestaan even tijd nodig."