FC Groningen en Luciano na ruim zeven jaar uit elkaar

FC Groningen en Luciano na ruim zeven jaar uit elkaar

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2014 om 10:21vr 14-02-2014 om 10:21

FC Groningen neemt per direct afscheid van doelman Luciano da Silva. De 33-jarige doelman keert terug naar zijn geboorteland en wordt daar aan zijn knie geopereerd.

Dat meldt de club vrijdag via de officiële kanalen. Het besluit is in onderling overleg genomen. Het contract van Luciano liep nog tot komende zomer. Door blessureleed zat de sluitpost dit seizoen niet altijd bij de wedstrijdselectie. Vorig jaar werd hij in de rangorde al gepasseerd door Marco Bizot.

De knieblessure zorgt er voor dat hij dit seizoen niet meer in actie komt, waardoor er naar een directe oplossing werd gezocht. Voor aanvang van FC Groningen – Go Ahead Eagles wordt in de Euroborg afscheid van Luciano genomen. Dinsdag stapt hij op het vliegtuig naar Brazilië.

"Het was een droom profvoetballer te worden en te zijn en een carrière in Europa te hebben. Maar na al die jaren keek ik ook weer uit naar het moment waarop ik zou terugkeren naar huis, naar mijn familie in Brazilië", zegt Luciano op de website van FC Groningen. "Zeker na het overlijden van mijn vader, in oktober vorig jaar. Mijn moeder staat er nu alleen voor. Ik mis haar en mijn familie meer dan ooit en om die reden is het ook wel weer een opluchting dat ik nu kan terugkeren naar Brazilië."

Luciano staat sinds 2007 onder contract bij de noorderlingen, die hem kochten van Germinal Beerschot Antwerp. Een jaar later werd hij door Ron Jans benoemd tot eerste doelman. De laatste keer dat Luciano bij FC Groningen in de basis stond was op 23 december 2012 in de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws