De Jong opnieuw Ajax-spits: Moment van Kolbeinn komt echt wel
De Boer heeft Cillessen en Boilesen terug

De Jong opnieuw Ajax-spits: "Moment van Kolbeinn komt echt wel"

14-02-2014 13:42
8

Jasper Cillessen keert zondag terug onder de lat bij Ajax. De doelman is hersteld van een borstblessure. Nicolai Boilesen zit ook weer bij de selectie. Frank de Boer wil dat zijn ploeg scherper voor de dag komt dan de voorgaande twee wedstrijden.

Dat Cillessen en Boilesen terugkeren bevestigde De Boer vrijdag op het wekelijkse perspraatje. Siem de Jong zal weer in de spits staan, hij krijgt de voorkeur boven Kolbeinn Sigthórsson. "Ik ga wat dat betreft op mijn gevoel af", aldus De Boer. "Op dit moment zal Siem daar spelen, zolang ik dat gevoel nog heb."

"Maar ik heb al zo vaak gezegd dat iedereen verschrikkelijk belangrijk is. Dat hebben we tegen FC Groningen al gezien met Kolbeinn. Zijn moment zal echt wel weer komen. Hij traint goed in elk geval. Ik ben blij dat ik twee van zulke spelers heb om uit te kiezen", aldus De Boer, die niet uitsluit dat Sigthórsson dit seizoen nog als links- of rechtsbuiten zal spelen. "Natuurlijk is dat een optie. Het hangt er van af wat je wilt. Maar het zou makkelijk kunnen."

Tegenstander sc Heerenveen won afgelopen weekend overtuigend bij FC Groningen (1-3). De Boer verwacht een tegenstander die op de counter speelt. "Ze hebben de spelers er voor. Daarnaast hebben ze met Ziyech een speler die de aanval goed kan bedienen. Het zit goed in elkaar. Zij zullen hier misschien datzelfde spelletje gaan spelen (als tegen Groningen, red.). Daar zijn wij op voorbereid. Als je in de eerste of tweede fase (van de opbouw, red.) te slordig bent, zijn dit soort teams levensgevaarlijk. Dat moet je zien te voorkomen."

De mindere reeks waar Ajax aan bezig is zorgt bij De Boer niet voor twijfels over zijn opstelling. "Nee, helemaal niet. Natuurlijk hadden we graag vier punten meer willen hebben, maar we zijn nog steeds de ploeg die na de winterstop de meeste punten heeft gepakt. Ingrijpen in mijn opstelling? Op dit moment zie ik daar het nut niet van in."