Capello: De Italiaanse Serie A is niet competitief genoeg
Serie A brengt volgens Capello geen winnend Champions League-team voort

Capello: "De Italiaanse Serie A is niet competitief genoeg"

14-02-2014 13:42

In de ogen van Fabio Capello is de Serie A niet sterk genoeg om een winnend Champions League-team voort te brengen. Het vertrek van hooggewaardeerde spelers naar andere competities heeft er volgens de bondscoach van Rusland voor gezorgd dat Italiaanse clubs slecht toegerust zijn om voor de uitdaging te kunnen gaan.

Landskampioen Juventus kwam vorig seizoen tot de kwartfinale, maar werd in de huidige jaargang al in de groepsfase uitgeschakeld door een verrassend verlies in Istanbul tegen Galatasaray. "De Italiaanse Serie A is niet competitief genoeg", zei Capello, door La Gazzetta dello Sport gevraagd naar de reden.

"Roma, Napoli en Fiorentina hebben Lamela, Cavani en Jovetic aan het buitenland verkocht; hun beste spelers", vervolgde de 67-jarige Italiaan. "Ze hebben hen prima vervangen, maar ondertussen heeft Juventus Carlos Tévez en Fernando Llorente toegevoegd en een grotere afstand gecreëerd."

Het AC Milan van Clarence Seedord is dit seizoen nog de enige Italiaanse club in de Champions League. Volgens Capello zijn zij de underdog tegen Atlético Madrid. "Atlético is favoriet, maar Kaká, Balotelli en Pazzini hebben de skills om iets te laten gebeuren. Real Madrid, Barcelona, Bayern München en Chelsea zullen in de halve finale staan."