Janssen past vleugels aan: Jahanbakhsh en Foor krijgen voorkeur

Janssen past vleugels aan: "Jahanbakhsh en Foor krijgen voorkeur"

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2014 om 13:54vr 14-02-2014 om 13:54

Voor NEC staat er zaterdag een bijzonder belangrijk duel op de kalender. Als degradatiekandidaat is elke wedstrijd 'een finale', maar een treffen met een concurrent als RKC Waalwijk heet dan een 'zespuntenduel'. NEC-coach Anton Janssen heeft voor het eerst in lange tijd volop keus door het leegstromen van de ziekenboeg.

Janssen vervangt in Waalwijk zijn vleugelspitsen Christoph Hemlein en Jakob Jantscher voor Navarone Foor en Alireza Jahanbakhsh. "Ik kijk daarbij naar rendement en gevaar. Zowel Jakob Jantscher als Christoph Hemlein hebben kwaliteiten en daar zijn we ook blij mee, maar nu krijgen Alireza Jahanbakhsh en Navarone Foor de voorkeur", legt Janssen tegenover Omroep Gelderland uit.

"Jantscher is weliswaar geblesseerd geweest, maar speelt de laatste tijd ook wat vlakjes", vervolgt de oefenmeester, die de net herstelde Victor Pálsson niet laat starten. "Op het middenveld kies ik nog niet voor Pálsson, dat komt te vroeg. Hij zit op de bank. Bovendien hebben we al vaker laten zien met een voetballend middenveld strijd te kunnen leveren."

Net als aanvoerder Ryan Koolwijk ziet Janssen zijn ploeg ook behouden blijven voor de Eredivisie. "Ze mogen vinden wat ze willen, maar we hebben alle vertrouwen dat het gaat lukken om erin te blijven", verwijst hij naar de mening van de deskundigen. "Deze wedstrijd is vooral belangrijk om weer aansluiting te maken met ploegen boven ons, zoals RKC."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws