Toronto FC bezorgt 'fantastische doelman' César WK-perspectief
Braziliaan neemt op huurbasis afscheid van QPR

Toronto FC bezorgt 'fantastische doelman' César WK-perspectief

14-02-2014 18:37

Júlio César mag zich opmaken voor een nieuwe kans op de velden. De 34-jarige sluitpost uit Brazilië stond op een zijspoor bij Queens Park Rangers en maakt per direct de overstap naar Toronto FC. Vrijdag werd de transfer wereldkundig gemaakt.

César zal op huurbasis worden overgenomen van QPR. De Londense club wilde graag meewerken aan een vertrek van de 'fantastische doelman', liet Harry Redknapp eind januari al weten "Geen enkele club heeft zich bij ons gemeld. Dat vind ik verrassend, ik had verwacht dat er meerdere topclubs uit heel Europa achter hem aan zouden zitten", sprak de manager destijds.

In de meeste landen is de transferdeadline inmiddels verstreken. Een overstap binnen Europa leek zodoende niet meer aan de orde, maar Toronto FC bracht uiteindelijk redding. Hij is na Michael Bradley (AS Roma) en Jermain Defoe (Tottenham Hotspur) de derde grote aanwinst voor de Canadese club, actief in de Major League Soccer.

César zat bij QPR op een door spoor. Robert Green kreeg steevast de voorkeur, waardoor de Zuid-Amerikaan alleen begin januari tegen Everton werd ingezet. Die FA Cup-wedstrijd ging ook nog eens met 4-0 verloren. Door zijn tijdelijke vertrek naar Toronto komt de doelman weer in beeld bij de Braziliaanse nationale ploeg.