Voetbalavonturier Van Dijk in Iran:  Je kunt mijn club vergelijken met AZ
Van Dijk in actie tegen Oranje

Voetbalavonturier Van Dijk in Iran: "Je kunt mijn club vergelijken met AZ"

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2014 om 09:24zo 16-02-2014 om 09:24

Sergio van Dijk, die zich international mag noemen van Indonesië, maakte recent de overstap naar de hoogste afdeling van het Iraanse voetbal. Naar zeggen van de ervaren aanvaller is zijn werkgever Sepahan te vergelijken met AZ of FC Twente in Nederland.

"Via mijn zaakwaarnemer Piet van der Pol kwam ik in contact met Sepahan. De club kende mij nog uit eerdere toernooien om de Aziatische Champions League. Binnenkort speelt de club ook weer in dit toernooi waardoor ze geïnteresseerd waren om mij aan te trekken. Ik had weinig bedenktijd nodig omdat het echt een club is met aanzien, in een van de betere voetballanden in Azië", aldus Van Dijk tegenover VoetbalPrimeur.

Overstap naar andere cultuur
De oud-aanvaller van onder andere FC Emmen kreeg in een korte tijd een goede indruk van zijn nieuwe leef- en werkomgeving. "Het was wederom een overstap naar een andere cultuur, maar ik was al wat gewend na mijn eerdere buitenlandse avonturen. Het valt allemaal wel mee in Iran, alleen hebben buitenstaanders vaak een ander beeld dan het hier in werkelijkheid is. Het leven is rustig hier in Esfahan. Teheran ligt op 500 kilometer afstand en dat is echt een stad waar alles te vinden is wat je ook treft in de grote Europese steden."

Professioneel en goed georganiseerd
De nieuwe werkgever van de international is een van de clubs die aan de poort kloppen van de top in de hoogste divisie. "Sepahan is een van de meest professionele en best georganiseerde clubs in Iran. Mede door de grote hoofdsponsor staat hier alles goed op de rails. Alle faciliteiten zijn aanwezig, transport naar wedstrijden is in orde en het salaris komt altijd op tijd. Je zou deze club kunnen vergelijken met AZ of FC Twente in Nederland, clubs met recente successen maar nog zonder een grote historie van onder andere Ajax, Feyenoord of PSV."

Wennen aan speelstijl
Het spel in Iran is duidelijk anders dan Van Dijk voorheen gewend was in Australië en Indonesië. "Het voetbal is hier op technisch gebied van een hoger niveau. Meer kortere pasjes en dribbels dan wat ik in Australië en Indonesië heb gezien. Bijvoorbeeld in Australië was het voetbal veel directer en fysieker. Dat is het grootste verschil. Om eerlijk te zijn moet ik me toch even aanpassen aan deze stijl van voetballen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws