Heimwee leidt Slager al na anderhalve maand terug naar Nederland
"Het is jammer dat we een talentvolle, jonge speler als Denzel verliezen"

Heimwee leidt Slager al na anderhalve maand terug naar Nederland

19-02-2014 09:43

In de wolken was Denzel Slager anderhalve maand geleden met zijn transfer naar Coventry City. Aan zijn avontuur in Engeland is echter snel een einde gekomen.

Coventry City meldt op de officiële website dat het contract met Slager na onderling overleg per direct is ontbonden. De aanvaller maakte in januari de overstap van RKC Waalwijk naar Coventry, waar hij tot drie invalbeurten in de League One en één basisplaats in de FA Cup kwam.

Heimwee lijkt de oorzaak van het vertrek van de 21-jarige Slager. "Zoals we allemaal weten, kan het voor een speler uit een ander land moeilijk zijn om aan een nieuwe omgeving te wennen. Zelfs ervaren spelers hebben daar in het verleden mee geworsteld", zegt manager Steven Pressley.

"Het is jammer dat we een talentvolle, jonge speler als Denzel verliezen", gaat de trainer verder. "Maar op dit moment geeft hij er de voorkeur aan om zijn carrière in zijn vaderland voort te zetten."

"Beide partijen hebben hun best gedaan om de problemen te overwinnen, maar dat is niet gelukt. Daarom is er afgesproken dat Denzel terugkeert naar Nederland. We waarderen de inzet die hij heeft getoond en wensen hem het allerbeste", aldus Pressley.

Slager liet begin januari nog optekenen dat voor hem een droom uitkwam. "Die supporters zijn helemaal gek daar. Ik mag nu wekelijks in grote stadions spelen. Ze hebben jaren in de Premier League gespeeld en hebben de ambitie om daar snel terug te keren", zei hij vlak na zijn transfer.