De Jong gelukkig in Newcastle: Wil mijn talent laten zien
"Newcastle zit al jaren achter me aan, dat geeft me dat goede gevoel"

De Jong gelukkig in Newcastle: "Wil mijn talent laten zien"

20-02-2014 14:06
2

Luuk de Jong heeft er inmiddels drie wedstrijden met zijn nieuwe club Newcastle United opzitten. Geen van die duels leverde een (doel)punt op. Toch is de Nederlander nog steeds heel blij met zijn keuze voor een transfer naar 'The Magpies'.

De Jong is vastberaden zijn carrière in Newcastle een nieuwe draai te geven, nadat hij bij Borussia Mönchengladbach op een dood spoor zat. "Ik ben heel blij dat ik deze kans om te spelen krijg", vertelt de geboren Zwitser aan The Newcastle Chronicle. "Het is een club die me echt wil. Het is een grote club in Engeland en de Premier League is een geweldige competitie."

"Ik heb het al erg naar mijn zin hier", vervolgt De Jong, die twee keer in de basis stond en eenmaal inviel. "Ik heb er een goed gevoel over. Newcastle zit al een aantal jaren achter me aan, al toen ik nog bij FC Twente zat. Dat geeft me dat goede gevoel."

Newcastle United scoorde al vier duels op rij niet, dus een treffer van bijvoorbeeld De Jong zou welkom zijn. "Ik ben zeer gemotiveerd", zegt de spits. "De eerste seizoenshelft was niet leuk voor mij, omdat ik niet veel speelde. Ik wil mijn talent laten zien, goals maken en weer succesvol zijn. Dat is waarom ik hier ben. Mijn productie in Nederland was heel goed en hopelijk kan ik dat hier ook laten zien."