FC Basel komt niet tot scoren, FC Porto slordig in eindfase
Eintracht Frankfurt komt goed terug in Portugal

20-02-2014 22:59

FC Basel heeft donderdagavond een moeizame wedstrijd neergezet in Israël. De halve finalist van vorig seizoen bleef op bezoek bij Maccabi Tel Aviv steken op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Basel maakte vorig seizoen furore in de Europa League en werd ternauwernood uitgeschakeld door Chelsea, dat uiteindelijk ook de eindzege greep. In de Champions League nam de Zwitserse formatie dit seizoen revanche door de Londenaren twee keer te verslaan, maar dat leidde niet tot een vervolg in het miljoenenbal. Als nummer drie volgde een terugkeer in het tweede toernooi van Europa.

Zonder smaakmaker Mohamed Salah, hij verdiende een transfer naar Chelsea dankzij diens goede spel, slaagde FC Basel er donderdag niet in om tot scoren te komen. In de return liggen desalniettemin nog voldoende mogelijkheden om de volgende ronde te bereiken.

Gelijkspel tussen FC Porto en Eintracht Frankfurt
Dankzij Ricardo Quaresma en Silvestre Varela leek FC Porto op weg naar een degelijke overwinning op Eintracht Frankfurt. Tot twintig minuten voor tijd stond er een 2-0 stand op het scorebord, maar een Portugese terugval leidde tot een stuntje van de Duitsers. Joselu en een eigen doelpunt van Alex Sandro zorgden voor een 2-2 eindstand.

Viktoria Plzen en Shakhtar Donetsk houden het spannend
Ook bij de Europa League-wedstrijd tussen Viktoria Plzen en Shakhtar Donetsk valt de echte beslissing in de return. Beide teams hielden elkaar op 1-1. Vooral de Oekraïense ploeg zal daar gelet op het uitdoelpunt van Luiz Adriano mee kunnen leven. Drie minuten eerder had Stanislav Tecl toegeslagen namens de thuisploeg.