'Atlético Madrid vist in Argentinië ‘nieuwe Sergio Agüero’ op'
Spits van San Lorenzo lijkt in voetsporen van Agüero te treden

'Atlético Madrid vist in Argentinië ‘nieuwe Sergio Agüero’ op'

21-02-2014 10:59

Atlético Madrid heeft de beste papieren om Angél Correa aan zich te binden. De achttienjarige aanvaller van San Lorenzo gaat volgens velen een succesvolle voetbaltoekomst tegemoet.

Correa is door media in Argentinië al bestempeld als 'de nieuwe Sergio Agüero'. Dat juist Atlético Madrid een oogje heeft op de aanvaller mag geen verrassing heten. De Spaanse club haalde Agüero in 2006 naar Europa, in 2011 verkocht het de Argentijns international voor zo'n veertig miljoen euro aan Manchester City. Zijn opvolger lijkt onderweg.

Media in Argentinië schrijven dat Atlético geen problemen heeft met het prijskaartje van ruim elf miljoen euro dat om de nek van Correa hangt. Ook Manchester City zou de jonge Argentijn al op het spoor zijn. De laatste berichten vanuit Zuid-Amerika luiden dat Atlético de komst van Correa komende zomer af wil ronden. Mochten aanvallers Diego Costa en David Villa Atlético trouw blijven, dan wordt de Argentijn direct verhuurd aan zijn huidige werkgever.

Valencia is een 'outsider' in de race om Correa. De spits werkte in het verleden samen met de huidige hoofdtrainer van de Spaanse club, Juan Antonio Pizzi. De voorzitter van San Lorenzo, Matias Lemmens, bevestigt in de Argentijnse media echter alleen de interesse van Atlético.