River Plate hangt zware straf boven het hoofd na schandalig incident

'Idioot' bekogelt juichende Argentijnse voetballer met stuk hout

21-02-2014 12:44

River Plate wacht een zware schorsing na een schandelijk incident in het Argentijnse competitieduel met Godoy Cruz (1-2). Verdediger Leandro Grimi werd tijdens het vieren van de Godoy-gelijkmaker geraakt door een stuk hout dat door een toeschouwer op het veld gegooid werd.

De clubleiding van River Plate veroordeeld het incident, maar moet desalniettemin rekening houden met een fikse straf. "Je kunt vijftigduizend fans niet straffen voor een schadelijke actie van één idioot", probeert voorzitter Rodolfo D'Onofrio de schade te beperken. "De toeschouwer heeft blijkbaar een deel van de tribune gesloopt want hij is het stadion niet binnengekomen met dat stuk hout."

"We zoeken naar de dader door middel van camerabeelden en willen hem de maximale sanctie opleggen: uitsluiting. We willen niet dat dit soort mensen ooit nog voet zet in een voetbalstadion", aldus de preses. Grimi ontsnapte aan ernstige verwondingen. "Helaas moeten in Argentinië veel voetbalfans lijden onder de acties van een enkeling", reageerde de speler.