De Boer richt blik op AZ: Moeten onszelf niet de put in praten
Amsterdammers herstellen van klap tegen Salzburg

De Boer richt blik op AZ: "Moeten onszelf niet de put in praten"

21-02-2014 15:22
3

De mokerslag die Ajax donderdag van Red Bull Salzburg kreeg moet als een incident worden gezien. Dat vindt trainer Frank de Boer, die vrijdag vooruitblikt op het Eredivisie-duel met AZ.

"De nederlaag tegen Salzburg zien we als incident. We moeten onszelf dan ook zeker niet in de put praten", aldus De Boer op de clubsite van de Amsterdammers. "We staan niet voor niets bovenaan in de Eredivisie. De focus gaat nu gewoon weer op AZ. We moeten zo snel mogelijk proberen om de domper van gisteravond recht te zetten."

De laatste twee jaar slaagde Ajax er niet in om thuis van AZ te winnen. Beide keren werd het 2-2. Bovendien won AZ in de beker in de Arena en wist Ajax de Johan Cruijff Schaal pas na verlenging te winnen tegen de Alkmaarders. "Maar ze hebben inmiddels een andere trainer en voor een deel ook andere spelers. Natuurlijk, de recente historie zegt zeker iets over de kracht van AZ, maar we moeten dit gewoon als een nieuwe wedstrijd zien."

Bij AZ is Nemanja Gudelj nog geschorst tegen Ajax. De Boer: "Hij is een belangrijke pion op het middenveld bij AZ. Ze hebben echter een goede selectie, dus ik ga ervan uit dat ze dat goed kunnen opvangen. Dat zullen wij overigens zelf ook moeten doen nu we geen beroep kunnen doen op Lasse Schöne (enkel), Thulani Serero (lies) en Nicolai Boilesen (hamstring)."

De Boer verwacht een AZ dat ‘frank en vrij’ gaat spelen. "Ze hebben niets te verliezen. En Dick Advocaat kennende zal hij ze vrij laten spelen op de manier zoals ze dat altijd doen. Met aanvallend en dominant voetbal. Eigenlijk een beetje op dezelfde manier zoals wij dat ook doen. Ik verwacht dan ook twee vergelijkbare speelstijlen tegenover elkaar."