Ribéry breekt lans voor Toni: Hij moet naar het WK
"Toni is een fantastische afmaker en een goed mens"

Ribéry breekt lans voor Toni: "Hij moet naar het WK"

21-02-2014 15:31

Luca Toni verdient door zijn puike moyenne bij Hellas Verona een plaats in de WK-selectie van Italië. Dat vindt Franck Ribéry, die bij Bayern München kortstondig met de spits samenwerkte.

Toni wordt gezien als een outsider voor een invitatie van Cesare Prandelli, bondscoach van de Azzurri. Dit seizoen maakte de 36-jarige routinier twaalf goals voor Hellas Verona. "Dat is een geweldig aantal", oordeelt Ribéry, die door Gazzetta dello Sport werd gevraagd naar zijn mening over zijn oud-teamgenoot.

"Toni is een fantastische afmaker en een goed mens, zowel binnen als buiten de lijnen van het voetbalveld", vervolgt Ribéry, die zelf al even buitenspel staat door een kwetsuur aan zijn zitvlak. "Toni is een voetbalexpert, die al veel heeft meegemaakt. Hij kan van grote waarde zijn voor de nationale ploeg van Italië. Beste Luca, ik zie je in Brazilië."

De roze sportkrant ging met de quotes van Ribéry naar Toni. De Italiaan had een persoonlijke boodschap voor de Fransman. "Ik ga wel met jullie mee als Karim Benzema geblesseerd raakt. Nee grapje, maar spelen tegen Franck op het WK zou geweldig zijn."