Ajax mist drie basisspelers tegen AZ: Moeten we mee om leren gaan

Ajax mist drie basisspelers tegen AZ: "Moeten we mee om leren gaan"

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2014 om 15:29vr 21-02-2014 om 15:29

Ajax moet het zondag tegen AZ stellen zonder Nicolai Boilesen, Thulani Serero en Lasse Schöne. Het drietal kampt met blessures, meldt Ajax op de clubsite.

Boilesen kreeg in de wedstrijd tegen sc Heerenveen (3-0) weer last van een hamstring en werd uit voorzorg gewisseld. Ajax blijft voorzichtig met de zeer kwetsbare Deen en laat hem ook de wedstrijd tegen AZ overslaan.

Serero kampt met liesklachten die hij eveneens tegen Heerenveen opliep. Schöne viel in de warming-up van de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg (0-3) uit. Ajax meldt dat Schöne kampt met letsel aan de enkelband van zijn linkerenkel. Er is geen botschade geconstateerd. Maandag wordt duidelijk hoe lang hij uit de roulatie is. 

Frank de Boer raakt niet in paniek van de blessures. "We moeten er mee om leren gaan. Ik heb niet voor niets altijd gezegd: we doen het niet met 11 maar met 26 á 27 spelers. Dat blijkt nu maar weer. Ten opzichte van vorige week zijn er nu drie man tijdelijk uitgeschakeld. Nu krijgen andere spelers de kans."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws