AS Monaco houdt Franse titelrace ternauwernood spannend
Monegasken pakken op de valreep een driepunter: 3-2

AS Monaco houdt Franse titelrace ternauwernood spannend

21-02-2014 22:34

AS Monaco heeft vrijdag op de valreep de volle buit gepakt tegen Stade de Reims. De nummer twee van de Franse competitie trok in eigen stadion diep in blessuretijd de winst naar zich toe: 3-2.

Layvin Kurzawa voorkwam met zijn treffer in de 95e minuut dat de ploeg van trainer Claudio Ranieri in het eigen Stade Louis II kostbare punten zou verspelen in de titelstrijd met Paris Saint-Germain. Het verschil tussen de twee kampioenskandidaten bedraagt nu twee punten, in het voordeel van de titelverdediger uit Parijs die zondag op bezoek gaat bij Toulouse.

Het elftal van Ranieri nam al vroeg de leiding door Valère Germain, maar Monaco kon daarna niet doordrukken. Aan het begin van de tweede helft kwam Reims langszij via Prince Oniangue. Jérémy Toulalan zette Monaco opnieuw op voorsprong, maar weer was het Oniangue die gelijk maakte (2-2). De bezoekers kwamen in de slotfase met een man minder te staan na rood voor Aïssa Mandi. In de slotseconden wisten de Monegasken daarvan via Kurzawa te profiteren: 3-2.