FC Groningen ziet Texeira per direct naar Amerika vertrekken
Aanvaller vervolgt carrière bij FC Dallas

FC Groningen ziet Texeira per direct naar Amerika vertrekken

22-02-2014 08:05

FC Groningen maakt het seizoen af zonder David Texeira. De aanvaller vertrekt per direct naar de Verenigde Staten, waar hij voor FC Dallas gaat spelen.

Dallas koopt het aflopende contract van Texeira af. FC Groningen ging zonder al te veel moeite akkoord met het vertrek van de Uruguayaan, die in de Euroborg op een zijspoor was beland.

"Hij is een aanvaller die kan afmaken, keihard werkt en die complementair is met wat we al hebben", toont FC Dallas-technisch directeur Fernando Clavijo zich verheugd met de komst van de 22-jarige Texeira. "We hebben hem al langer gevolgd. Hij was in 2011 één van de beste spelers op het WK voor spelers tot 20 jaar. Ik heb niet het idee dat hij zijn plafond al heeft bereikt."

Texeira werd na dat toernooi in 2011 voor zo'n 1,5 miljoen euro aangetrokken, maar de hoge verwachtingen wist hij in Groningen vrijwel niet waar te maken. Hij speelde dit seizoen slechts zes wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. De afgelopen twee jaar kwam de Zuid-Amerikaan tot 13 goals in 59 optredens.