Cocu wil Bakkali niet 'pleasen': Wij zijn PSV, hè
Contractbesprekingen geen reden om aanvaller bij selectie te halen

Cocu wil Bakkali niet 'pleasen': "Wij zijn PSV, hè"

22-02-2014 08:17
4

PSV is nog altijd niet verzekerd van een langer verblijf van Zakaria Bakkali. De aanvaller valt momenteel buiten de boot, wat de kans op een vertrek kan doen toenemen. Phillip Cocu is niet van plan om daar rekening mee te houden.

Cocu zou Bakkali kunnen pleasen door hem in elk geval bij de wedstrijdselectie te halen, maar daar denkt de trainer niet eens aan. "We zijn PSV, hè", zegt hij in De Telegraaf. "Wij gaan geen keuzes maken om iemand erbij te nemen, omdat er wordt gesproken over een contractverlenging."

"Je moet op basis van het vertoonde spel en je trainingen zelf een plaats in de selectie afdwingen." Voorlopig slaagt de revelatie van de Eredivisie-start daar niet in, want Bakkali zat de laatste twee wedstrijden niet bij de selectie. PSV blijft optimistisch over het verlengen van het contract van het talent, maar intussen wordt er aan alle kanten aan hem getrokken. 

Cocu zegt dat PSV heel veel vertrouwen in Bakkali heeft. Het zou kapers op de kust op afstand moeten houden. "Maar de concurrentie op bepaalde posities is groot. Zakaria is nog een jonge speler, die een aantal dingen moet oppakken. Die zich bewust moet worden van wat er wordt gevraagd voor het leven als een prof, zowel op het veld als erbuiten", aldus de oefenmeester.