Woedende Van Peppen: 'De scheidsrechter verneukt gewoon de wedstrijd'
"Vind je het gek dat die bal nog goed valt voor Cambuur"

Woedende Van Peppen: 'De scheidsrechter verneukt gewoon de wedstrijd'

23-02-2014 10:20
17

Ard van Peppen kookte van woede toen hij direct na de verloren wedstrijd tegen SC Cambur (1-0) de pers te woord stond. De verdediger van Roda JC was niet te spreken over arbiter Bas Nijhuis die Kees Luijckx en Guy Ramos in de slotfase hun tweede gele kaart toonde waardoor ze vroegtijdig het veld moesten verlaten.

"Wie voor dat soort overtredingen geel geeft, zorgt ervoor dat uiteindelijk niemand meer op het veld staat. Serieus, zo'n scheids verneukt gewoon de wedstrijd. Ramos kreeg geel, omdat hij na een fluitsignaal de bal wegtrapte. Vind je het gek dat die bal dan op het einde goed valt voor Cambuur”, aldus Van Peppen tegenover FOX Sports.

Volgens de 28-jarige verdediger had de scheidsrechter tijdens de wedstrijd commentaar op de prestaties van de club uit Kerkrade. "Het is zijn goed recht om niet te reageren als we vragen waarom hij ergens voor fluit. Maar hij zei ook: 'Kijk naar jezelf. Jullie staan onderaan en kijk hoe dramatisch jullie voetballen.' Ik vind dat hij dat niet mag zeggen. Daarvoor staat hij niet op het veld."

Roda JC is hekkensluiter in de Eredivisie. De Limburgers hebben twee punten minder dan nummer zeventien NEC en staan er vier achter op FC Utrecht en RKC Waalwijk.