'Bayern vreest voor niveau Bundesliga en winkelt niet meer in Dortmund'
Duitse koploper wil uit sportief oogpunt concurrentie niet langer verzwakken

'Bayern vreest voor niveau Bundesliga en winkelt niet meer in Dortmund'

24-02-2014 17:06
4

Bayern München wil geen spelers meer aantrekken van Borussia Dortmund. Sport Bild schrijft maandag dat de Duitse recordkampioen vreest dat de suprematie van Bayern de Bundesliga sportief in verval doet raken.

De drie grote mannen binnen Bayern – Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge en Mattias Sammer – hebben onlangs besloten dat de club niet langer spelers wegkoopt bij Borussia Dortmund. Door de concurrentie blijvend te verzwakken is Bayern München bang voor een dusdanig onderscheid in de Bundesliga dat de competitie sportief minder aantrekkelijk wordt voor voetbalvolgers. Volgens de Bayern-top heeft het 'geen zin' om de concurrentie nog langer kaal te plukken.

Bayern nam afgelopen zomer Mario Götze over van Borussia Dortmund, aan het einde van het huidige seizoen maakt Robert Lewandowski de overstap van 'BVB' naar 'FCB'. Daar blijft het bij. De transferpolitiek kwam Bayern op stevige kritiek te staan vanuit Dortmund. Voorzitter Joachim Watzke claimde onlangs dat Bayern 'Borussia Dortmund wil vernietigen'. Bayern gaat momenteel ruim aan kop in de Bundesliga. De voorsprong op nummer twee Bayer Leverkusen bedraagt na 22 wedstrijden liefst 19 punten.