Ajax zes weken zonder Fischer; Boilesen eveneens lang 'out'
Ziekenboeg van Ajax stroomt vol met Deense klanten

Ajax zes weken zonder Fischer; Boilesen eveneens lang 'out'

24-02-2014 17:29
12

Ajax moet het zeker zes weken stellen zonder Viktor Fischer. De Deense aanvaller liep zondag in het gewonnen Eredivisie-duel met AZ (4-0) een hamstringblessure op, meldt Ajax op de officiële website.

Volgens de koploper van de Eredivisie is Fischer minimaal zes weken uitgeschakeld. Over enkele weken zal de blessure van de Deen opnieuw onderzocht worden, dan moet blijken hoe de hamstring van Fischer herstelt. Fischer is niet het enige blessuregeval binnen de selectie van Ajax, ook zijn landgenoten Lasse Schöne en Nicolai Boilesen zijn voorlopig nog niet inzetbaar namens de Amsterdammers.

Schöne kampt met een ingescheurde enkelband. Zijn herstel verloopt voorspoedig, het Europa League-duel met Red Bull Salzburg van donderdag komt te vroeg voor de Deen. Ook het uitduel met Feyenoord van zondagmiddag lijkt niet haalbaar voor de middenvelder. Die wedstrijden gaan ook voorbij aan Boilesen. De linksback heeft opnieuw last van een hamstringblessure. Hij is de komende weken niet inzetbaar, meldt Ajax op het digitale thuis.

Het laatste blessuregeval van Ajax heet Thulani Serero. De middenvelder uit Zuid-Afrika heeft last van een liesblessure. Serero reist wel met de selectie van trainer Frank de Boer mee naar Salzburg, maar zal niet in actie komen tegen de Oostenrijkers. Ajax hoopt dat Serero woensdagavond de groepstraining kan hervatten.