Jenner: In Nederland, dat zeg ik eerlijk, is mijn rol uitgespeeld

Jenner: "In Nederland, dat zeg ik eerlijk, is mijn rol uitgespeeld"

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2014 om 12:59di 25-02-2014 om 12:59

Het leven in Hongarije bevalt Julian Jenner goed. De buitenspeler is basisspeler bij Ferençvaros, waar hij in het bezit is van een aflopend contract. De clubleiding is tevreden over de prestaties van Jenner, een aanbieding om zijn verblijf in Budapest te verlengen bleef vooralsnog uit. Verschillende kapers liggen op de kust.

"De club noemt me een belangrijke speler, ze rekenen op me. Ik ben voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste buitenlandse speler van de Hongaarse competitie, dus het gaat goed. Ik heb hier een aflopend contract, maar nog geen nieuwe aanbieding gekregen van de club. Als ze zeggen dat ze me heel belangrijk vinden, dan zal er een aanbieding moeten volgen, lijkt me", zegt Jenner in gesprek met VoetbalPrimeur. "Maar het leven gaat ook verder ná een aflopend contract."

"Het is nog steeds mijn ambitie om ook ergens anders te voetballen. Ik ben jong, pas 29. Het lijkt me geweldig om nog eens in Azië te spelen of in een andere Europese cultuur, een mooie combinatie van een sportieve uitdaging en een stukje avontuur", zegt Jenner, die in de winterstop op de hoogte werd gesteld van de interesse van twee Spaanse clubs. "Zij vertelden dat ze me scherp in de gaten zullen houden." Een terugkeer naar Nederland is voor Jenner, oud-speler van onder meer NAC Breda, AZ en Vitesse, geen optie.

"In Nederland kennen ze mijn kunstje wel, zijn ze op me uitgekeken"
"In Nederland, dat zeg ik heel eerlijk, is mijn rol uitgespeeld. Daar kennen ze mijn kunstje wel, zijn ze op me uitgekeken. Ik wil graag in het buitenland spelen, mijn tijd in Nederland is geweest. Het is mijn ambitie om wat van de wereld te zien. Nu focus ik me eerst op Ferençvaros. Dit is een geweldige club, met fantastische supporters. Ik hoop dat we een gooi naar de titel kunnen doen. Het wordt heel lastig, maar we hebben nog dertien wedstrijden voor de boeg. Dat verdienen deze fans. Ik wil graag iets terugdoen voor hen."

"Alle partijen weten dat Julian een aflopend contract heeft", zegt de zaakwaarnemer van Jenner, Cihan Korkmaz van Thinkball Sports and Consulting. "Julian is bij Ferençvaros uitgegroeid tot een zeer belangrijke speler. Als we alleen al kijken naar zijn statistieken tot nu toe bij Ferençvaros dan zie je dat hij in 39 wedstrijden 9 keer heeft gescoord en 14 assists heeft afgeleverd."

"Deze cijfers zullen niet onopgemerkt blijven bij andere clubs", vervolgt Korkmaz, die bevestigt dat er onlangs vanuit Spanje geïnformeerd werd naar Jenner. "Eerder deze winter was er interesse vanuit de Primera División en Qatar. Ik ga ervan uit dat we de komende maanden het een en ander zullen concretiseren omtrent de toekomst van Jenner."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws