'Slomka heeft sleutelspeler Van der Vaart niet nodig in derby'
Nederlander herstelt voorspoedig, maar belandt op HSV-bank

'Slomka heeft sleutelspeler Van der Vaart niet nodig in derby'

25-02-2014 13:12
1

Rafael van der Vaart werkt hard aan zijn herstel. De aanvoerder van Hamburger SV is op de weg terug van een enkelblessure en hoopt zondag weer inzetbaar te zijn. "Mijn voet voelt super aan", zegt de Nederlander.

HSV neemt het zondag in de Noord-Duitse derby op tegen Werder Bremen, Van der Vaart wil koste wat kost fit zijn voor dat duel. Maar, de vraag in Duitsland luidt dinsdag: heeft trainer Mirko Slomka wel een plekje vrij voor Van der Vaart in de basisopstelling van Hamburger SV? De coach debuteerde afgelopen weekend met een klinkende thuiszege op Borussia Dortmund (3-0), Van der Vaart ontbrak in die wedstrijd.

Hamburger Morgenpost schrijft dinsdag dat het geduld van Van der Vaart wellicht op de proef wordt gesteld door de nieuwe trainer van Hamburger SV. Slomka houdt tegen Werder Bremen naar verwachting vast aan het elftal dat zaterdag de eerste competitiezege van 2014 in de wacht wist te slepen. De coach, die Van der Vaart afgelopen week nog omschreef als 'sleutelspeler', verkeert volgens de krant nog in dubio.