Olsen: 'Eriksen is verder dan Sneijder en Van der Vaart op die leeftijd'
Deense bondscoach zet vraagtekens bij reserverol van oud-Ajacied

Olsen: 'Eriksen is verder dan Sneijder en Van der Vaart op die leeftijd'

26-02-2014 14:28
2

Morten Olsen, bondscoach van Denemarken, zet zijn vraagtekens bij het besluit van Tottenham Hotspur-trainer Tim Sherwood om Christian Eriksen zijn basisplaats bij de club uit Londen af te nemen. Die beslissing kwam voor de Deen als een verrassing.

"In de wedstrijden die Christian speelde, heeft hij laten zien dat hij het verschil kan maken. Hij is een creatieve speler en kan op verschillende posities uit de voeten. Zelfs als hij geen goede dag heeft, werkt hij hard voor het team. Dat is erg belangrijk als een team veertig of vijftig wedstrijden in een seizoen speelt", citeert Voetbal International Olsen in de Deense media.

"Iedereen die naar de Premier League komt, moet zich aanpassen. Maar Eriksen heeft vanaf het begin aangetoond dat hij een speler is die het goed kan doen in Engeland. Hij heeft een goede technische en tactische opleiding gehad", gaat Olsen verder. De bondscoach, die Eriksen dit seizoen drie keer zag scoren, is een fan van de oud-speler van Ajax.

"Of hij een van de beste spelers in Engeland kan worden? Hij heeft die potentie. Hij is tactisch en technisch erg sterk en heeft ook een fantastische mentaliteit. Als ik hem vergelijk met Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart, dan denk ik dat Christian nu verder is dan zij toen ze 22 jaar waren", aldus Olsen.