Schreuder: Hoe kom je de deur binnen? Wat wil je zijn bij Twente?
Coach hamert op houding van spelers

Schreuder: "Hoe kom je de deur binnen? Wat wil je zijn bij Twente?"

27-02-2014 16:01

Alfred Schreuder is tevreden over de stappen die de selectie van FC Twente maakt. Schreuder is dit seizoen officieel assistent-trainer van ‘stroman’ Michel Jansen.

De 41-jarige oefenmeester nam het vorig seizoen over nadat Steve McClaren werd ontslagen, maar beschikte niet over de juiste papieren om het direct over te nemen. Hij blijft echter een belangrijke pion binnen de staf van de Tukkers.

Schreuder is zeer te spreken over de ontwikkeling van een aantal spelers. "Iedereen heeft nieuwe kansen geroken en gekregen", zegt hij tegen FC Twente TV. "Er waren heel veel jongens in de groep met nieuw perspectief en we hebben daar een heel duidelijke speelwijze en trainingsmethode op willen neerleggen. Dat heeft tot dat we nu weer in de topvier staan."

"We zijn wel op de goede weg. Je merkt ook dat er heel veel positiviteit terug is over de manier van spelen en dat is een compliment voor de spelers", aldus Schreuder, die direct na het vertrek van McClaren hamerde op de houding van de spelers. "Dat hebben we ook tegen de spelers gezegd. Hoe kom je de deur binnen? Wat wil je zijn bij Twente? Je moet een doel hebben en dat willen we zien van spelers. Heb je dat niet, dan heb je een probleem bij ons", besluit hij.