Pellè: Prima als je mij niet mag, maar ik ben geen gangster
"Ik wil in deze fase van mijn loopbaan alles eruit te halen wat erin zit"

Pellè: "Prima als je mij niet mag, maar ik ben geen gangster"

01-03-2014 07:58
11

Alle ogen waren deze week gericht op Graziano Pellè, die na zijn woede-uitbarsting na het duel met FC Twente een berg kritiek kreeg. De aanvoerder van Feyenoord heeft het inmiddels een plekje gegeven, met een uitstekend humeur richt hij zich nu op de wedstrijd tegen Ajax.

Pellè zoekt als topsporter tot in het extreme de perfectie. In die mentaliteit zoekt hij dan ook een verklaring voor de uitbarsting van zondag. "Ik voel dat ik vol power zit en dat moet er elke wedstrijd uitkomen", zegt hij in De Telegraaf. "Als ik niet gescoord heb, geen assist heb gegeven of Feyenoord heeft niet gewonnen, ben ik niet te genieten. Ik zit in de sterkste fase van mijn carrière en wil zo graag succesvol zijn met deze club."

De Italiaan besefte in Enschede al op het veld dat Feyenoord de titel uit het oog zou verliezen. "Zo zit ik in elkaar. Het is moeilijk uit te leggen voor de buitenwacht. Iedereen maakt fouten, maar als ik (bij een scheidsrechter, red.) zoveel fouten achter elkaar zie, is dat niet te accepteren", zegt hij met het kippenvel op zijn armen. "Als ik erover praat, staan mijn haren letterlijk weer recht overeind."

Iedereen bij Feyenoord is het erover eens dat Pellè zich niet groter voelt dan de rest van de selectie. De topscorer speelt wel vaak een belangrijkere rol dan veel andere spelers en dat werkt frustraties in de hand. De voetballer wil echter niets meer dan de Rotterdammers verder omhoog trekken. 

Gangster
"Iedereen mag een mening over mij hebben. Als je mij niet mag, prima. Maar mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik geen gangster ben. En dat het woord haat in mijn woordenboek niet voorkomt. Ik heb geen agressie tegen mensen en ik geniet van het leven dat ik in Rotterdam heb. Mijn enige tekortkoming is dat ik heel veel van mijzelf eis en mijzelf bij Feyenoord heel hoge doelen heb gesteld."

"Kijk, de perfecte spits kan ik nooit zijn. Als ik elke week zou scoren, zou ik nu bij Real Madrid spelen en niet bij Feyenoord. Maar ik heb wel de mentaliteit om in deze fase van mijn loopbaan alles eruit te halen wat erin zit", besluit Pellè in de ochtendkrant.