FC Emmen schuift FC Volendam eenvoudig aan de kant
Bergkamp met twee treffers aan de basis van 4-1 eindstand

01-03-2014 18:22
1

FC Emmen is zaterdag een maatje te groot gebleken voor FC Volendam. In het Univé Stadion boekte de Drentse ploeg een eenvoudige 4-1 overwinning op de oranjehemden.

Binnen veertig minuten keek FC Volendam al tegen een kansloze achterstand aan. Roland Bergkamp bracht de thuisploeg op het goede spoor door de openingstreffer te produceren. SC Cambuur-huurling Oebele Schokker maakte even later de tweede treffer, waarna Alexander Bannink de Drentse weelde compleet maakte.

Robert Mühren bracht Het Andere Oranje op slag van rust nog wel enigszins terug in de wedstrijd. Verder kwamen de bezoekers echter niet meer. Opnieuw Bergkamp zorgde in de 65ste minuut voor het slotakkoord.

FC Emmen komt met 41 punten op gelijke hoogte met middenmoter MVV Maastricht. FC Volendam doet het met 42 punten niet veel beter. Het verschil tussen plek drie en dertien bedraagt slechts acht punten.