Oud-international Shearer: Zelf opstappen zou het beste zijn voor Pardew
Manager deelt kopstoot uit aan tegenstander

Oud-international Shearer: "Zelf opstappen zou het beste zijn voor Pardew"

02-03-2014 10:34

Alan Shearer kon zaterdag zijn ogen niet geloven toen hij zag dat Newcastle United-manager Alan Pardew een tegenstander een kopstoot gaf. Volgens de voormalige speler en trainer van de club kan de coach niets anders doen dan zelf opstappen na het opmerkelijke incident.

"Die kopstoot was belachelijk. Het zou me niets verbazen als Pardew vanwege dit incident ontslag moet nemen. Dat Newcastle tegen hem zegt: 'Doe jezelf een plezier en lever je contract in, anders zien wij ons genoodzaakt je te ontslaan.' Zelf opstappen zou het best zijn voor Pardew", aldus Shearer tegenover BeIN Sports.

De voormalige voetballer zag in het verleden veel op en rond het voetbalveld, maar wat er zaterdag gebeurde schokte Shearer. "Ik heb nog nooit gezien dat een trainer een speler een kopstoot uitdeelde. Ik heb managers elkaar wel eens zien duwen, maar dit."

Pardew kreeg van zijn werkgever al een boete van 120.000 euro. De verwachting is dat ook de Engelse voetbalbond de manager zwaar zal straffen voor zijn gedrag tijdens het duel met Hull City.