Paris Saint-Germain zet nieuwe stap naar titel, assist Van der Wiel
Regerend kampioen breidt voorsprong op AS Monaco uit

02-03-2014 23:14
1

Paris Saint-Germain heeft opnieuw een hobbel genomen op weg naar de Franse voetbaltitel. De koploper won zondagavond voor eigen publiek van Olympique Marseille, al afgehaakt als concurrent voor de titel maar daarom misschien wel des te gevaarlijker: 2-0.

De Braziliaanse oud-Ajacied Maxwell, die zijn contract net met een jaar heeft verlengd, hielp PSG in het Parc des Princes voorbij OM. Hij scoorde vijf minuten na rust op aangeven van de Zweed Zlatan Ibrahimovic. Gregory van der Wiel had een basisplaats en speelde de hele wedstrijd. Hij gaf tien minuten voor tijd de voorzet waaruit Edinson Cavani koppend de eindstand op 2-0 bepaalde.

Door de zege is de voorsprong van Paris SG op AS Monaco, dat met 2-0 werd ingepakt door Saint-Etienne, na 27 wedstrijden acht punten. Lille is de nummer drie met liefst vijftien punten achterstand.