Rutten kan niet wachten: Maar ik wil Koeman niet voor de voeten lopen
Coach voor één jaar aangesteld als trainer van Feyenoorde

Rutten kan niet wachten: "Maar ik wil Koeman niet voor de voeten lopen"

03-03-2014 10:49

Fred Rutten is vanaf 1 juli de trainer van Feyenoord, maakte de club maandag bekend. De 51-jarige oefenmeester vindt het een geweldige uitdaging om in De Kuip te gaan werken.

Op de website van de Rotterdammers zegt Rutten 'buitengewoon blij' te zijn met zijn nieuwe baan. "De club heeft het de afgelopen jaren onder Ronald Koeman natuurlijk fantastisch gedaan", aldus Rutten. "Er is, na magere jaren, in Rotterdam echt weer wat neergezet, zowel in financieel als in sportief opzicht."

"Aan alles voel en merk je de breed levende ambitie om door te gaan op de succesvol ingeslagen weg. Daar wil en denk ik mijn steentje aan bij te kunnen dragen", aldus Rutten, die zich voorlopig niet meer in de pers zal laten horen. "De komende weken zijn voor Feyenoord nog te belangrijk om het steeds over mij te hebben. Ik wil Ronald Koeman en de selectie op geen enkele manier voor de voeten lopen of de aandacht afleiden. Om die reden blijf ik dus voorlopig nog in de luwte."

Rutten heeft al bijzondere herinneringen aan Feyenoord. "Als coach van de tegenpartij ben ik natuurlijk al vaak in De Kuip geweest. Elke keer dat je arriveerde bekroop je dan weer dat bijzondere gevoel niet alleen van de selectie van Feyenoord te moeten winnen maar ook van De Kuip met haar unieke sfeer en van het hondstrouwe Legioen. Toen al dacht ik regelmatig wat moet het toch geweldig zijn om voor deze club te mogen werken. Straks is het dus zo ver en daar kijk ik echt naar uit."