Aanklager wil rode Bonevacia één duel schorsen
Roda JC-middenvelder mist mogelijk cruciaal duel met NEC

Aanklager wil rode Bonevacia één duel schorsen

03-03-2014 13:17
3

Roda JC-middenvelder Roly Bonevacia kreeg maandag te horen dat de aanklager betaald voetbal hem een schikkingsvoorstel van één duel onvoorwaardelijk heeft gedaan. De Lelystedeling werd zaterdag tegen Vitesse na 28 minuten met rood naar de kant gestuurd.

Volgens scheidsrechter Richard Liesveld ontnam Bonevacia, die uit nood in de defensie opgesteld stond, Mike Havenaar een scoringskans. Het betekende de tweede directe rode kaart van het seizoen voor de voormalig Ajacied. Vitesse won in Kerkrade met 0-3.

Bonevacia en Roda JC hebben tot maandagmiddag 15.00 uur de gelegenheid om te reageren op het voorstel. Als deze geaccepteerd wordt, dan mist de middenvelder het belangrijke duel met degradatieconcurrent NEC, zaterdag in het Parkstad Limburg Stadion.

De aanklager stuurde ook voorstellen naar een kwartet Jupiler League-spelers. Branco van den Boomen (Jong Ajax) kreeg twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, net als FC Den Bosch-verdediger Benjamin van den Broek. Maarten Boddaert (FC Den Bosch) en Pieter Nys (Helmond Sport) kregen allebei drie duels, waarvan één voorwaardelijk.