Kompany: De WK-favorieten zijn volgens mij 'usual suspects'
'Rode Duivel': "We zijn een bende vrienden en we motiveren elkaar"

Kompany: "De WK-favorieten zijn volgens mij 'usual suspects'"

04-03-2014 16:43

Vincent Kompany wil hoge ogen gooien met België tijdens het WK 2014 in Brazilië. De verdediger van Manchester City is weer helemaal terug. Tegen Ivoorkust speelt hij mogelijk zijn eerste interland sinds augustus 2013.

"Ik ben echt blij dat ik opnieuw bij de groep ben", zegt Kompany in gesprek met Het Nieuwsblad. "We zijn een bende vrienden en we motiveren elkaar om steeds beter te worden. De partij tegen Ivoorkust wordt sowieso geen makkie, wat die ploeg bulkt echt van het talent en heeft een pak sterke spelers in de gelederen. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om de zege thuis te houden. De drang om te winnen is er altijd bij ons en we willen de supporters ook verwennen."

Al snel blikt Kompany vooruit op het komende WK in Brazilië. "De WK-favorieten zijn volgens mij usual suspects Duitsland, Spanje, Argentinië en Brazilië. Achter hen zie ik een groep landen die wel eens voor de verrassing kan zorgen. Daar reken ik naast onder andere Colombia, Chili, en Japan ook België bij. Ook Ivoorkust is een bijzonder sterk elftal. Zij kunnen net als een pak andere landen dan ook verrassen op het WK", zegt Kompany tegenover de krant.

"Er zijn ploegen die meer talent hebben dan België. Ik denk dan ook niet dat we enkel op basis van ons talent een WK zullen winnen. Dat kan alleen mits wat geluk, als iedereen enorm sterk speelt en als we een sterke groepsgeest hebben", aldus Kompany, die afgelopen weekend met City de League Cup won. “Het loopt goed bij City, maar het woord 'quadruple' is taboe. We zijn nog op drie fronten actief, maar alles op zijn tijd. Nu is het echter 'moneytime', we moeten bewijzen dat we de druk aankunnen."