Nog meer pech voor Roda: Németh valt van trap en is weken afwezig
Een ongeluk komt zelden alleen, weet Roda JC nu ook

Nog meer pech voor Roda: Németh valt van trap en is weken afwezig

06-03-2014 00:16
5

Een ongeluk komt zelden alleen, weet Roda JC nu ook. De Limburgse club maakt een dramatisch seizoen door en ziet het leed woensdag nog groter worden. Krisztián Németh is door een blessure namelijk weken uitgeschakeld.

Németh was net terug van een schorsing en trainer Jon Dahl Tomasson zag in de aanvaller de steunpilaar die het elftal uit de degradatiezorgen moest helpen. De Hongaar kan Roda voorlopig echter niet van dienst zijn.

De oorzaak van het blessureleed past wel in het rampseizoen dat Roda doormaakt. De spits is thuis van de trap gevallen en liep zo een scheurtje in zijn teen op. Daardoor is hij volgens L1 enkele weken niet inzetbaar.

Roda staat acht wedstrijden voor het einde op de laatste plaats, zes punten achter de veilige vijftiende stek. In de komende weken zijn NEC, Heracles Almelo en PSV de tegenstanders.

Mogelijk dat Berry Powel in die duels van waarde kan zijn. De 33-jarige spits werd vorige week aangetrokken als noodverband, afgelopen weekend maakte hij in het duel met Vitesse al zijn debuut. Frank Demouge is daarnaast op de weg terug van een blessure.