Langeler wees Heerenveen niet af: Dan moet je eerst gevraagd zijn
Onderhandelingen met Ziyech gaan 'bijzonder stroef': "Het wordt een zware dobber"

Langeler wees Heerenveen niet af: "Dan moet je eerst gevraagd zijn"

06-03-2014 11:20

Art Langeler zou sc Heerenveen afgezegd hebben, maar dat klopt volgens technisch manager Hans Vonk niet. De beleidsbepaler zegt dat het hoofd opleidingen van PSV niet eens gevraagd is. Daarnaast beaamt de oud-keeper dat de gesprekken over verlenging met Hakim Ziyech bepaald niet van een leien dakje gaan.

"Om af te kunnen zeggen moet je eerst gevraagd zijn", reageert Vonk tegenover de Leeuwarder Courant. "We hebben nog met geen enkele trainer gesproken. Er zijn wel lijntjes uitgezet." Het Algemeen Dagblad meldde woensdag dat Langeler ervoor koos bij PSV te blijven, in plaats van de opvolger van Marco van Basten te worden.

In een eerder stadium wilde Heerenveen tijdig een nieuwe trainer aanstellen, zodat deze ook kon meepraten over technische zaken. Daar is de club nu op teruggekomen. Vonk: "We pinnen ons niet vast op een datum. We doen het zorgvuldig."

Zware dobber
De contractonderhandelingen met smaakmaker Hakim Ziyech verlopen moeizaam. De aanvallende middenvelder heeft een aflopende verbintenis, maar daarin zit een eenzijdige optie voor een extra jaar. Heerenveen zal die gaan lichten, maar de Friezen willen Ziyech graag langer binden, om zo te voorkomen dat zij komende zomer tot verkoop moeten overgaan.

Dat gaat echter allerminst makkelijk, beaamt Vonk. "Bijzonder stroef. Het wordt een zware dobber. De wensen van de club en speler liggen redelijk ver uit elkaar", erkent de technische beleidsbepaler. Volgens Voetbal International zou Ziyech met het laatste voorstel tot de bestbetaalde spelers van Heerenveen gaan behoren.