Ajax-motor sputtert: Niet naar de stand, maar naar het spel kijken
De Boer: "Natuurlijk is het leuk als je zes punten voor staat, maar je moet naar jezelf kijken"

Ajax-motor sputtert: "Niet naar de stand, maar naar het spel kijken"

10-03-2014 05:30

Ajax profiteerde zondag maar deels van de uitglijder van FC Twente, maar zag achtervolger Vitesse het gat tot zes punten verkleinen. Ajax-trainer Frank de Boer heeft geen zin om steeds over de titel te praten.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Hoewel Ajax in de Eredivisie al vijftien wedstrijden ongeslagen is, ogen de Amsterdammers allesbehalve onaantastbaar. Zondag morste de regerend kampioen voor de derde keer na de winterstop punten: 1-1 tegen SC Cambuur. "Het is allemaal leuk dat we steeds over de voorsprong op de ranglijst praten, maar ik kijk liever naar hoe we spelen en hoe we dat kunnen verbeteren", zei De Boer zondag na de wedstrijd.

"Als wij gewoon een goed niveau halen gaan we wedstrijden winnen, dat weet ik zeker", vervolgt de coach. "Daarna ga je pas kijken naar de stand. Natuurlijk is het leuk dat je zes punten voor staat, maar je moet gewoon naar jezelf kijken. Ik heb eerder al gezegd dat niet Vitesse, FC Twente of Feyenoord onze grootste concurrent is. Dat zijn wijzelf."

"Je moet niet naar de stand kijken maar naar het spel. Of ik me zorgen maak? Nee, maar we moeten zorgen dat we scherp zijn", aldus De Boer, die dat zondag tegen Cambuur miste. Op de persconferentie haalt hij een voorbeeld aan. "Je krijgt drie corners tegen en drie keer kan er iemand vrij inkoppen. Dan ben je als team niet scherp."

"Van tevoren weet je eigenlijk al dat dit zo'n wedstrijd kan zijn. Je hebt een interlandperiode gehad, dan wordt het ook nog eens een graadje of tien warmer. Dan zie je dat je net niet fris en alert genoeg bent. Wij mogen dit ons niet laten overkomen. Het zijn dure verliespunten. Thuis moet je altijd drie punten pakken", besluit De Boer, die volgende week met Ajax op bezoek gaat bij NAC Breda.