Blunders in de Eredivisie: De keepers ogen angstig
"Casillas, Kahn en Neuer kunnen echt niet voetballen, hoor"

Blunders in de Eredivisie: "De keepers ogen angstig"

10-03-2014 00:06

Van Jasper Cillessen tot Kalle Johnsson en Nick Marsman, in Nederland gaan bijna wekelijks wel één of twee keepers ernstig in de fout. Volgens de analytici bij Studio Voetbal heeft veel te maken met angst.

Cillessen was afgelopen week de eerste die de mist in ging. De sluitpost van Oranje slaagde er niet in om een schot van Karim Benzema te keren. "Een vrouwelijke collega zei tegen mij: hij keek angstig", meldde Volkskrant-journalist Willem Vissers daarover. "En je weet: vrouwen hebben oog voor dat soort zaken."

Volgens Pierre van Hooijdonk hebben de trainers ook zeker een aandeel. Zij coachen de goalies 'dood'. "Het begint helemaal bovenaan. Bij de bondscoach. Die heeft vijf verschillende keepers opgeroepen en ze moeten allemaal kunnen voetballen. Daarin slaan we door. Mijn keeper moet vooral kunnen keepen."

"Wat dacht je van Iker Casillas? Wat dacht je van Oliver Kahn? Wat dacht je van Manuel Neuer? Dat zijn of waren de beste keepers van de wereld, maar die kunnen echt niet voetballen hoor", aldus Van Hooijdonk. Ronald Waterreus voerde tot slot nog een laatste oorzaak aan. "Elk doelpunt dat valt, wordt 's avonds besproken. Daar worden keepers onzeker van."