Proto betreurt situatie: We voelden ons goed bij Van den Brom

Proto betreurt situatie: "We voelden ons goed bij Van den Brom"

10-03-2014 22:10
0

Anderlecht heeft maandag officieel afscheid genomen van John van den Brom. In navolging van voorzitter Constant Vanden Stock, manager Herman Van Holsbeeck en de voorlopige opvolger Besnik Hasi heeft ook de spelersgroep zich respectvol uitgesproken over de scheidsrechter.

Doelman Silvio Proto en teamgenoot Guillaume Gillet reageerden maandagavond op de kwestie. Persoonlijk - en ik denk dat ik ook in naam van Guillaume spreek - moet ik zeggen dat we teleurgesteld waren toen we vanochtend in de pers lazen dat onze coach aan de deur gezet zou worden", vertelde Proto in het RTBF-programma La Tribune.

"We hebben met z'n allen veel uitgeprobeerd: trainers, spelers, directie. Ik denk dat de directie dit nu gewoon ziet als de laatste oplossing. Maar we zijn ontgoocheld dat de coach moest vertrekken: hij is een goed persoon, we voelden ons goed bij John van den Brom, maar goed. Nu moeten we allemaal samen een oplossing zoeken", voegde Proto toe.

Gillet weigerde de Nederlander als zondebok aan te wijzen."Het klopt dat hij een zachte persoonlijkheid heeft. En misschien had hij dit seizoen gezien de resultaten harder moeten zijn. Maar we moeten niet alles op de trainer steken. Wij als spelers moeten ook onze verantwoordelijkheid nemen voor zijn ontslag. Prestaties als nu zaterdag overkomen Anderlecht normaal niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie