Zaakwaarnemer Koeman legt contact met Swansea City
Van Zweden: "Ik heb het nummer doorgegeven aan onze voorzitter Huw Jenkins"

Zaakwaarnemer Koeman legt contact met Swansea City

11-03-2014 12:12

Ronald Koeman is mogelijk een kandidaat om volgend seizoen bij Swansea City aan de slag te gaan. Mede-eigenaar John van Zweden bevestigt dat zaakwaarnemer Guido Albers contact gezocht heeft, maar weet niet of de voorzitter al verdere stappen genomen heeft.

Koeman stopt na dit seizoen bij Feyenoord en liet al weten dat hij sowieso naar het buitenland gaat. In het tv-programma Voetbal International werd maandag al gemeld dat middenmoters uit de Bundesliga en de Premier League opties zijn, naast het bondscoachschap van Griekenland. De Engelse club Swansea City lijkt één van die clubs te zijn.

"Albers heeft mij inderdaad benaderd met de vraag of Koeman een geschikte kandidaat is voor Swansea", zegt Van Zweden tegen VI. "Mensen leggen logischerwijs met mij de link als er vragen zijn wat betreft Swansea, maar over dit soort zaken ga ik niet. Ik heb het nummer van de zaakwaarnemer van Koeman doorgegeven aan onze voorzitter Huw Jenkins en of er inmiddels contact is geweest weet ik echt niet."

"Ik weet wel dat de club erg tevreden is met Garry Monk", voegt Van Zweden toe. Monk nam de taken in februari over van Michael Laudrup. "De club klimt weer omhoog, dus is er ook geen reden voor een nieuwe coach. Al kan dat zo weer veranderen als je drie keer op rij verliest."