AC Milan-sluitpost Amelia:  'Strijden en de juiste mentaliteit tonen'
"Sinds de zomer loopt het al erg stroef"

AC Milan-sluitpost Amelia: 'Strijden en de juiste mentaliteit tonen'

18-03-2014 17:42

Marco Amelia is zich er terdege van bewust dat er spoedig iets moet veranderen bij AC Milan. De doelverdediger baalt van de tegenvallende resultaten dit seizoen, maar denkt dat de ommekeer kan komen als de spelers de juiste mentaliteit blijven tonen tijdens de komende wedstrijden.

 

"Het is een hachelijke situatie voor ons. We weten geen goede resultaten te behalen en daar balen we van. Dit niet alleen voor onszelf, maar ook voor de club en de supporters. Het is lastig om dit alles om te draaien, maar tijdens de komende wedstrijden moeten we samen strijden en de juiste mentaliteit tonen”, aldus Amelia tegenover The Milan Channel.

AC Milan moet vooralsnog genoegen nemen met de tiende plaats in de Italiaanse Serie A. Plaatsing voor Europees voetbal lijkt een lastige opgave."Sinds de zomer loopt het al erg stroef. Het zal echter niet beter worden als we negatief blijven doen. Het is niet raar dat er kritiek is, maar nu moeten wij onze waarde tonen als spelersgroep."

Amelia denkt dat de lage klassering van zijn club tijdens dit seizoen een uitzondering zal zijn. Kijkend naar het verleden kwam AC Milan ook na zware tijden weer boven drijven. "In 1998 had AC Milan het ook erg zwaar, maar het daaropvolgende jaar werd de ploeg kampioen."