Huntelaar: Misschien ga ik nog wel weer in Nederland spelen
Schalke-spits is vooralsnog zeer tevreden in Duitsland

Huntelaar: "Misschien ga ik nog wel weer in Nederland spelen"

19-03-2014 16:52

Klaas-Jan Huntelaar heeft het uitstekend naar zijn zin bij Schalke 04. De aanvaller denkt daarom niet aan een eventuele transfer naar een andere topcompetitie.

Huntelaar vertelt in Voetbal International dat hij geen type is die om de zoveel jaar van club moet veranderen om optimaal gemotiveerd te blijven. Geïnteresseerde clubs wijst hij echter niet op voorhand af. "Ze kunnen altijd komen, natuurlijk, en dan zien we wel verder", aldus Huntelaar.

"Misschien ga ik nog wel weer in Nederland spelen, als ik wat ouder ben. Hoewel ik er meteen bij moet zeggen dat het er niet aantrekkelijker op wordt met die kunstgrasvelden. Gek eigenlijk. Je speelt de helft van de wedstrijden op kunstgras en de andere helft op normaal gras", verbaast Huntelaar zich.

"Dat begrijp ik niet. In welke andere competitie is dat zo? Nergens, alleen in Nederland. Dat is toch belachelijk! Iedereen speelt elke week óf op dat kunstgras óf op gewoon gras, zo zou het moeten zijn. Daardoor maak je je eigen competitie zwakker en minder aantrekkelijk", besluit Huntelaar.