Wilmots: Toch vertelt men blijkbaar graag dat ik veel geld vraag
Bondscoach baalt van lek binnen Belgische voetbalbond

Wilmots: "Toch vertelt men blijkbaar graag dat ik veel geld vraag"

19-03-2014 17:13

Marc Wilmots baalt van het lek binnen de Belgische voetbalbond KBVB. De bondscoach onderhandelt met het bondsbestuur over een nieuw contract, details van die onderhandelingen lekten al in een vroeg stadium uit.

"Het enige dat de mensen nu zouden mogen weten, is dat mijn contract na het WK afloopt. Maar er ontsnappen iets te veel details over mijn contractbespreking uit de kantoren van de voetbalbond. Wat meer professionalisme zou daar op zijn plaats zijn", uit Wilmots zijn frustratie in gesprek met Het Nieuwsblad. "Bij Schalke 04 of Real Madrid zouden dergelijke onderhandelingen achter gesloten deuren plaatsvinden. Daar lekt niets uit."

Wilmots ontkent dat een akkoord op zich laat wachten doordat beide partijen het niet eens kunnen worden over de financiën. "Welnee, dan zou ik nu geen Belgisch bondscoach zijn. Toch vertelt men blijkbaar graag dat ik veel geld vraag", zegt Wilmots, die met België deelneemt aan het WK in Brazilië. Wilmots, voormalig assistent van Dick Advocaat bij de Belgische nationale ploeg, nam in 2012 de taken over van Georges Leekens.