Spanning groot bij Ajax-beul 'FC' Salzburg: Het wordt intensief
Trainer Schmidt mist drie verdedigers tijdens Europese return

Spanning groot bij Ajax-beul 'FC' Salzburg: "Het wordt intensief"

19-03-2014 17:30

Red Bull Salzburg gaat donderdag voor even door het leven als FC Salzburg. De UEFA verbiedt de Oostenrijkse club de merknaam van het bekende energiedrankje uit te dragen, dus is er werk aan de winkel in Salzburg.

René van Zee
SALZBURG

Medewerkers van de club en de Europese voetbalbond zijn al enkele dagen in de weer om het stadion van 'FC' Salzburg in gereedheid te brengen voor de Europa League-return tegen de Zwitserse club FC Basel. Alle merknamen van niet-sponsors van de Europa League moeten afgeplakt worden. De Ajax-beul staat voor een belangrijke week. Donderdag hoopt men in Salzburg de stap naar de kwartfinales van de Europa League te zetten, komend weekend kan de club landskampioen van Oostenrijk worden.

"We moeten in ieder geval ons eigen combinatievoetbal spelen en oppassen voor lange ballen", blikt trainer Roger Schmidt woensdag vooruit. De heenwedstrijd in Basel eindigde afgelopen week in een 0-0 gelijkpel. "Het wordt een intensieve wedstrijd. We trainen niet specifiek op strafschoppen, dat doen we sowieso al tijdens bepaalde trainingen." Salzburg mist donderdag Martin Hinteregger (geschorst). Vleugelverdedigers Andreas Ulmer en Christian Schwegler zijn geblesseerd.