'AZ verliest in winters Moskou, maar mag zich opmaken voor topaffiche'
Juventus ontdoet zich van Fiorentina, FC Porto houdt stand in Napels

'AZ verliest in winters Moskou, maar mag zich opmaken voor topaffiche'

20-03-2014 16:06

AZ plaatst zich donderdag voor de kwartfinales van de Europa League. Dat is de verwachting van bookmaker Unibet. De Alkmaarders gaan in Rusland onderuit tegen Anzhi Makhachkala, maar weten zich ondanks die nederlaag toch bij de laatste acht te scharen.

Volgens de rekenmeesters van de bookmaker heeft AZ de beste kans om de volgende ronde te halen (1.25) na de 1-0 overwinning op Anzhi in Alkmaar. De ploeg van trainer Dick Advocaat staat een ijskoud karwei in barre omstandigheden te wachten. Anzhi is op het povere veld in het stadion van FC Saturn de gelukkigste (2.20), maar AZ (3.35) mag zich over twee wedstrijden de beste noemen. De kans dat de Alkmaarders de Europa League winnen blijft klein; Europees succes van AZ levert nog altijd dertig keer de inleg op. Let wel: afgelopen week stond die quotering nog op 50.00.

Eén van de mogelijke tegenstanders van de Eredivisie-club komt uit Portugal. Benfica (1.55) schakelt Tottenham Hotspur (6.00) uit. Juventus (1.95) slaagt er donderdag wel in zich te ontdoen van Fiorentina (3.85). In Turijn speelden de Italiaanse rivalen gelijk, in Florence trekt regerend kampioen Juventus aan het langste eind. De Oude Dame is met een quotering van 3.70 nog altijd topfavoriet voor de eindzege in de Europa League. Ook FC Porto schaart zich bij de laatste acht. De Portugezen (4.25) verliezen weliswaar op bezoek bij Napoli (1.85), maar stoten wel door.

Rondom de wedstrijden in de Europa League biedt Unibet verschillende weddenschappen aan. Tevens is het mogelijk live in te zetten, ook via mobiel. Ben jij een Europa League-expert? Schrijf je dan nu in bij Unibet en ontvang direct een bonus tot vijftig euro!