'Ook spelers van Bayern München schuldig aan belastingontduiking'
Hoeness neemt ook enkele spelers mee in zijn val

'Ook spelers van Bayern München schuldig aan belastingontduiking'

21-03-2014 07:41
11

Niet alleen Uli Hoeness, maar ook enkele spelers van Bayern München zouden zich schuldig hebben gemaakt aan belastingontduiking. Dat heeft het Duitse Stern gemeld.

Bij de spelers zou het niet om zulke grote bedragen gaan als in het geval van Hoeness, die naar verluidt zo'n 400 miljoen euro op buitenlandse rekeningen zou hebben staan. Volgens een informant is er nog altijd veel onbekend geld in Zwitserland, omdat Hoeness zijn winsten naar andere rekeningen in het Alpenland heeft getransfereerd.

"Ik ergerde me de hele tijd aan die gast (Hoeness, red.) met zijn dubbele tong", zo geeft de informant, die eerder ook al een belangrijke rol speelde, een motief voor zijn onthullingen. "In het openbaar schold hij op bankiers en speculanten. Maar hij is zelf een zakenman. Hij is arrogant en verliefd op zichzelf."

Hoeness moet voor 3,5 jaar de bak in. Kort voor zijn vertrek naar de gevangenis gaf hij de spelers van Bayern opmerkelijk genoeg nog wat woorden mee. "Jullie verdienen allemaal veel geld. Maak nooit de fouten die ik heb gemaakt", zei hij.